پژوهشگر اسرائیلی: تشکیلات خودگردان در غزه نقش آفرینی کند-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

پژوهشگر اسرائیلی: تشکیلات خودگردان در غزه نقش آفرینی کند

رئیس پژوهشکده راهبردی قدس، اعلام کرد حضور تشکیلات خودگردان در غزه در راستای منافع اسرائیل است و باید برای انجام این مهم تلاش کرد.
تاریخ انتشار: ۲۳:۱۹ - ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ - 2024 June 16
کد خبر: ۲۴۵۷۷۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ پایگاه عبری زبان داوار در گفتگویی به انعکاس نقطه نظرات پروفسور آفرایم آنبار رئیس اندیشکده راهبردی و امنیت قدس در این زمینه پرداخت.

این کارشناس معتقد است، از میان تمام جایگزین‌های ممکن، حاکمیت تشکیلات خود گردان بر نوار غزه ایده آل‌ترین گزینه برای اسرائیل است به ویژه که طی دوره اخیر حماس تمامی مراکز نوار غزه را در قبضه خود داشت.

این کارشناس صهیونیست در رابطه با فردای پایان جنگ به ویژه بعد از پایان تهاجم به رفح، می‌گوید: باید در نوار غزه هم با نگاه راهبردی عملیات دیوار بازدارنده که در سال ۲۰۰۲ در شهر‌های کرانه باختری انجام گرفت تعامل کرد و بدین شکل میزان و سطح عملیات را کاهش داد.

این کارشناس صهیونیست در پاسخ به پرسش خبرنگار که خاطر نشان کرد، شرایط در نوار غزه با شرایط دوره دیوار بازدارنده متفاوت است تاکید کرد، درست است، بر عکس کرانه باختری که در آنجا حکومتی فلسطینی وجود داشت که با ما همکاری می‌کرد یا حداقل مسئولیت ساکنان آن را به عهده می‌گرفت، اکنون نیز ما در غزه به دنبال سرنگونی ساختار حاکم فعلی هستیم، ساختاری که همچنان فعالیت‌های عمده خود را از طریق انتقال کمک‌های بشر دوستانه ادامه داده و این حقیقت هم نباید فراموش شود که سلاح هم در اختیار دارد.

این کارشناس اعتراف کرد، در غزه حماس شبکه‌ای بسیار قوی‌تر از آنچه که در کرانه باختری داشت، ایجاد کرده است، که بخش‌هایی از آن زیر زمین است، اسرائیل به دلایل سیاسی آمادگی پرداختن به این مسئله را در این مدت نداشت، اما بعد از پایان جنگ باید به این فکر باشیم که قرار است با ساکنان این منطقه چه کنیم؟

وی در عین حال خبر داد، حکومت نظامی موقت اسرائیل بر نوار غزه، گرچه جزو گزینه‌هایی نیست که او آن را توصیه می‌کند، اما احتمالی است که حداقل در بخش‌هایی از نوار غزه امکان وقوع دارد، با این حال این راه‌حل به مرور زمان بار سیاسی و اقتصادی بر ما وارد می‌کند در حالی که ارزش این همه زحمت و مشکلات را ندارد، حتی اگر موقت و برای مدت یک سال هم باشد!

این کارشناس صهیونیست همچنین پیشنهاد می‌کند، هر طور شده باید از نوار غزه خارج شد، حتی اگر هیچ حاکمیتی هم در آنجا وجود نداشته باشد، ابتدا آب و برق این منطقه از سوی اسرائیل تامین می‌شود، اما به تدریج این ارتباط هم باید قطع شود و باید شرکت‌های برق خصوصی وظیفه تامین برق را برای نوار غزه به عهده بگیرند.

او در عین حال اعلام می‌کند، اگر کشور‌های عربی همچون عربستان یا امارات متحده عربی یا نیروی عربی متشکل از این کشور‌ها کنترل غزه را به عهده بگیرند وی بسیار خوشحال و خرسند خواهد شد، زیرا آنها به روش‌های خاص خود اوضاع را کنترل می‌کنند.

با این حال رئیس اندیشکده راهبردی قدس تاکید می‌کند که بهترین گزینه حضور تشکیلات خودگردان است، زیرا اسرائیل به خوبی با تشکیلات خودگردان آشنایی داشته و این ساختار نیز منافع خاص به خود را در سرکوب حماس دارد، چون رقیب سیاسی‌اش محسوب می‌شود، در سال ۲۰۰۷ فتح از حضور در مساند قدرت در غزه اخراج شد و در حدی که به رام الله مربوط می‌شود، حماس یک دشمن حیاتی برای آنها است.

او همچنین خاطر نشان کرد، تشکیلات خودگردان تکیه بیشتری به ما دارد و با ما در تعقیب و دستگیری هواداران حماس همکاری می‌کند، تشکیلات خودگردان در عین حال ضعیف و فاسد است و تعامل با این فاسدان آسان‌تر از همکاری با افرادی با صبغه عقیدتی است، آنها را آسان‌تر از می‌توان خرید در حالی که در خرید سنوار شک و تردید وجود دارد.

هدف از مستقر کردن تشکیلات خودگردان در غزه آن است که این منطقه را چیزی شبیه به کرانه باختری کنیم، جایی که بتواند با آن تعامل کرد، اما برای انجام این مهم باید قبل از هر چیز حماس را از بین برد./ تسنیم 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار